Treći dan EP mladih u Grazu bio je pun događanja i uzbuđenja, sportskih i meteoroloških.
Jedina je suha i čista ostala Ida Trstenjak, ali ne manje znojna i umornija od ostalih. S poligonom se danas nije uspjela sprijateljiti, pa je završila s manje bodova od planiranog. Kako se svaki izgubljeni bod obračunava kao 15 kaznenih sekundi, zaostatak za vodećima bio je prevelik da bi se popravio plasman na XCO utrci.
Ivan Peruško odlično je odradio poligon, te se s 21 bodom od mogućih 24 plasirao na 33. mjesto (od 121). Mihael Krobot bio je ipak previše uzbuđen prije nastupa, tako da je napravio greške na preprekama koje inače na treningu savladava bez problema. Skupio je 14 bodova.
Ubrzo nakon starta utrke počelo je nevrijeme s jakom kišom, pa su Ivan i Mihael vozili po bitno promijenjenoj stazi. No to ih nije omelo u obrani pozicija te su završili kao 55. i 93. Oboje su poslije izrazili zadovoljstvo uvjetima na stazi!
Karmen Škiljić uspjela je zbrisati kiši na poligonu (13/24 bodova), čime je bitno popravila rezultat u odnosu na natjecanje iz 5. mjeseca. Na XCO utrci dobrom je vožnjom po blatu zadržala poziciju.
Mirko Budimlić i Stjepan Hunjak imali su najmanje sreće s vremenom. Od prve stanice na poligonu lijevala im je kiša. Unatoč tome bili su odlični, Mirko sa 20/24 bodova, Stjepan sa 22/24, ali nisu mogli prežaliti izgubljene bodove na sitnicama.
Ubrzo su zaboravili na tugu jer ih je čekala namočena šuma i livada koja se nakon prvog kruga pretvorila u nevozljivu podlogu. Velika većina vozača imalo je tehničkih kvarova na mjenjačima i lancima, pa se trčalo većinu drugog kruga. Nažalost, ni naše dečke nije zaobišao peh, te su izgubili pozicije osvojene na poligonu. Tako se poslije  opet pojavila tuga (ali ne i duga) zbog propuštene prilike za dobrim plasmanom.
Dogovor je da se danas krene u napad  na ‘maratonu’. U to su ime posebno ulašteni okviri i nauljeni lanci. 🙂