Hrvatska olimpijska akademija u suradnji je s Hrvatskim biciklističkim savezom, uz odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, pokrenula prvi nacionalni program školovanja i osposobljavanja za poslove trenera/ice biciklizma.

Opći dio programa obradit će: OSNOVE SISTEMATSKE KINEZIOLOGIJE, OSNOVE KINEZIOLOŠKE METODIKE, OSNOVE FUNKCIONALNE ANATOMIJE I FIZIOLOGIJE, OSNOVE PSIHOLOGIJE ŠPORTA, OSNOVE MEDICINE ŠPORTA, OSNOVE KINEZIOLOŠKE STATISTIKE, OSNOVE TEORIJE TRENINGA, OLIMPIJSKO OBRAZOVANJE, ZAŠTITA NA RADU, uz dva specijalistička dijela programa: KINEZIOLOŠKA ANALIZA BICIKLIZMA te METODIKA PODUČAVANJA BICIKLIZMA I OSNOVE PROGRAMIRANJA TRENAŽNOG PROCESA U BICIKLIZMU, koje će izvoditi verificirani predavači, od kojih su neki i poznati biciklisti.

Nastava je započela u četvrtak, 17.10.2019., u 17:00 sati, u prostorima Hrvatskog olimpijskog odbora u zagrebačkom Domu sportova, prvim predavanjem na temu SPORTSKE PSIHOLOGIJE, kojeg je održao profesor s KIF-a, g. Boris Deković.

Ukupno vrijeme trajanja tečaja je cca. 3 mjeseca, dio specijalističkog programa će se odvijati na terenu i na zagrebačkom velodromu, a uspješnim polaganjem ispita u sva tri dijela programa stječe se uvjerenje o osposobljenosti za trenera/icu biciklizma na temelju kojeg je moguće zatražiti trenersku licencu Hrvatskog biciklističkog saveza.

Zahvaljujemo se svim klubovima na potpori, čestitamo polaznicima i nadamo se da ćemo ih uskoro vidjeti u ulozi trenera mladih biciklista u svojim matičnim klubovima.