Mtb reprezentacija prošlog je vikenda sudjelovala na utrci XCO KitzAlpBike u Kirchbergu (Austrija). U kadetskoj kategoriji nastupili su Anja Nadu i Fran Bošnjak, te juniorke Larisa Bošnjak i Karmen Škiljić. Na poziv se nisu mogli odazvati Stjepan Hunjak zbog ozljede, a Matija Meštrić zbog privatnih obaveza.

Staza je tehnički umjereno teška dok je suha, no već malo kiše (koje je bilo u noći prije utrke) dijelove s korijenjem pretvara u izazov, pogotovo na spustevima. Kadeti i kadetkinje vozili su skraćeni krug bez najtežeg korijenitog spusta, dok su usponi bili isti svima. Dan prije natjecatelji su dobro upoznali stazu, najviše dva teža spusta, koje su svi na kraju odvozili bez problema.
Izvrstan rezultat ostvario je Fran plasiravši se na sedmo mjesto u konkurenciji 39 kadeta! Zaostatak za pobjednikom (51:17) bio je 4:27 (8,7 %). Iako je startao sa začelja, uspio se već na prvom usponu probiti na 8. mjesto i u četvrtom krugu na 6., koje mu je zamalo izmaklo na zadnjem spustu. Vrlo ujednačena i sigurna vožnja obećava još i bolje rezultate ove godine.
Nakon probavnih problema neposredno prije starta i u prvom krugu, Anja se uspjela oporaviti i popraviti plasman na 10. mjesto od 12 uvrštenih kadetkinja. Nažalost to nije bilo dovoljno za ulazak u zadnji krug (peti), ali se borila do kraja. S obzirom na period bez treninga neposredno prije utrke, nadamo se oporavku i povratku u formu.
Larisa i Karmen imale su težak zadatak juriti za Austrijankom Stigger, vanserijskom svjetskom prvakinjom. Svoju dominaciju pokazala je pobijedivši sve elite žene (zajednički start) dok je drugu juniorku ostavila 10 minuta na jedan sat. Obje naše juniorke od starta su išle bez kalkulacije no ni to nije bilo dovoljno za ostanak u krugu (vozilo ih se pet). Tako je Karmen sustignuta tik pred cilj, te je završila kao peta od devet uvrštenih, dok je Larisa bila sedma. Prosječni zaostatak po krugu trajanja 12,5 min bio je oko 3 min (25 %), što je puno, te ostavlja dosta prostora za napredak. Za utjehu ostaju novi bodovi kojima će popraviti poziciju u UCI poretku.
Za kraj natjecanja odgledali smo utrku elite&U23 s glavnom zvijezdom Gazeom, no ipak je pobijedio talijanski prvak Kerschbaumer.