Poštovane biciklistice, biciklisti, treneri i biciklistički djelatnici,

Vjerujem se ste uspješno prebrodili sve događaje vezane uz COVID-19 krizu, održali zdravlje i formu, te se vratili našem najdražem sportu i strasti koju dijelimo – biciklizmu, do sada samo kroz treninge.

Kako su odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite od 11. svibnja bili dozvoljeni svi športski treninzi i to za sve uzrasne kategorije ( uz mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kojih se potrebno pridržavati prilikom provođenja treninga na otvorenom), uputili smo upit Središnjem državnom uredu za šport u vezi mogućnosti održavanja biciklističkih natjecanja. SDUŠ je promptno proslijedio zahtjev HBS-a Nacionalnom stožeru za civilnu zaštitu RH, no njihov stav je bio da su do daljnjega sva sportska natjecanja obustavljena.

No, jučerašnjom Odlukom (od 21. svibnja) dozvoljena su natjecanja na otvorenom od 30. svibnja, ali bez publike, uz epidemiološki okvir HZJZ-oa, koji će u međuvremenu biti objavljen.

To su odlične vijesti za Hrvatski biciklistički savez, koji će donijeti reducirani kalendar natjecanja u 2020.godini i pravila za organizatore, sukladno naknadno donesenim uputama.

Do tada želim da i dalje vrijedno trenirate, a organizatore da pokušaju organizirati i održati planirane utrke.

Stoga Vas pozivam da i dalje pratite stranice Središnjeg državnog ureda za šport, Ravnateljstva za civilnu zaštitu te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i stranice HBS-a.

HBS će učiniti  sve što je u njegovoj domeni,  kako bi se hrvatske biciklistice i biciklisti što bolje pripremili za sva velika natjecanja koja ih, vjerujemo, očekuju do kraja sezone.

U nadi da ćemo se uskoro svi moći vratiti svojim športskim aktivnostima u što sličnijem obliku nego je to bilo prije pojave epidemije bolesti COVID-19,

Sportski pozdrav,

Predsjednik HBS-a:

Tomislav Zadro, dipl.oec.