Četvrtog dana natjecanja na rasporedu je bio ‘maraton’. Stazu duljine 12,5 km s 440 m penjanja vozile su kategorije U15 M i Ž te U17 Ž. Dečke U17 čekao je nešto duži krug, 13,9 km s 540 m visinske razlike.

I danas su se na startu prve pojavile cure U15. Ida Trstenjak završila je utrku na 63. mjestu i zajednički je zaključak da joj mtb bike mora biti više u pogonu.
Nakon cura na red su došli dečki. Ivan Peruško nažalost je imao problema s lećama, ali je usprkos tome došao do 82. mjesta. Na spustu je nadoknadio većinu izgubljenog vremena. Mihael Krobot je nakon tri pada, natučenog koljena i ramena u cilj ušao kao 90. Više mu se svidio uspon.
Utrku cura obilježio je veliki pad već na samom startu. Karmen Škiljić izbjegla ga je i odlično odradila dugi uspon. Na spustu jedna natjecateljica ispred nje pada te je i nju zadesila ista sudbina. Ipak utrku završava na odličnom 41. mjestu.
Zadnji su se na startu našli dečki U17, njih 154. Stjepan i Mirko dobro su startali i borili se za svaku poziciju. Ni Stjepan Hunjak nije bio pošteđen padova ali srećom bez posljedica. Utrku završava na 114. mjestu. Mirko Budimlić mučio se s ozljedom koljena zadobivenom na jučerašnjoj utrci. Uz bolove završava utrku na 129. mjestu.
Svi reprezentativci i danas su pokazali borbenost i srčanost, i što je bitno, da se mogu oporaviti nakon malo lošijeg jučerašnjeg dana.
Danas idemo u napad na još koju poziciju više.