Tour de Pologne 2016.

21.11.2014 16:21:03

www.zagreb.hr

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek sastala se danas u Gradskoj upravi s predstavnicima biciklističke utrke Tour de Pologne 2016, počasnim konzulom RH u Krakovu Pawelom Wlodarczykom, predsjednikom poljsko-hrvatske parlamentarne grupe u Republici Poljskoj Tomaszom Glogowskim te organizatorom Projekta Czeslawom Langom.

Povod sastanka bila je inicijativa poljskih gostiju da se jedna etapa utrke Tour de Pologne 2016. održi u Republici Hrvatskoj, točnije između Zagreba i Opatije. Kako su naglasili, to bi bio najveći poljsko-hrvatski projekt u zadnjih 25 godina, a održavao bi se pod motom Tour de Pologne – sport and culture connect Poland and Croatia. Na utrci, koja je četvrto rangirana utrka u Europi, sudjeluju najbolje ekipe iz cijelog svijeta, a promoviraju se sva mjesta kroz koja prolaze.

To bi bila jedna vrlo lijepa promocija Hrvatske u cjelini i njenih turističkih potencijala. Na razini Grada Zagreba možemo iskazati spremnost na suradnju u organizaciji takve utrke, rekla je zamjenica Švaljek predstavnicima Utrke.

http://www.zagreb.hr/default.aspx?ID=71641

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]