Nakon osvojenog kupno 17. mjesta na najjačoj kadetskoj utrci u svijetu, ASKO Radjugendtour, Viktor Potočki i dalje niže odlične rezultate te je tako u samo tjedan dana ostvario 2 pobjede i jedno drugo mjesto. U subotu 29.08.2015. u Novom je Mestu vožena kružna utrka „Okoli Grma 2015.“ Tamo je Viktor, član Radenske AS iz Ljubljane zauzeo odlično 2. mjesto iza svog klupskog kolege, Jana Ostervuha. Treći je bio ponajbolji slovenski biciklist, član kranjske Save, Nik Čemažar.

VP

 

Sljedećeg je dana u talijanskom Doberdobu vožena utrka u dužini od 80 kilometara. Uutrku se krenulo veoma agresivno sa mnogobrojnim pokušajima bjegova, no nauspješniji je bio onaj na 12. kilometru kada se odvojila šestorica vozača. To su bili dva člana Radenske Žiga Jančar i Viktor Potočki, član Sloge iz Idrije Anže Skok, te trojica talijana. Na polovici trke je talijanima ponestalo snage te su otpali od vodeće grupe te su tako sprijeda ostali samo dva Slovenca i jedan Hrvat. Viktor je odlučujući potez poduzeo 2 kilometra pred ciljem kada je skočio od dvojice Slovenaca i tako slavi s 10 sekundi prednosti ispred Anžea Skoka (Sloga Idrija). Žiga Jančar (Radenska) bio je 3. s 15 sekundi zaostatka. Sljedeća skupina vozača zaostala je preko 5 minuta.

VP1

Sljedećeg vikenda, odnosno u nedjelju 06.09.2015. je u Lenartu vožena utrka za Pokal Slovenije. Utrka je bila kriterijskog tipa, krug duljine 1 kilometra, a bodovni sprint svaki drugi krug. Kadeti su vozili 16 krugova što je značilo 8 šprinteva. Na utrci se najbolje iskazao Viktor Potočki pobijedivši u 6 šprinteva od 8 i osvojivši ukupno 31 bod. Drugo mjesto zauzeo je David Čadež (Sava Kranj) s 19 bodova, a 3. mjesto pripalo je Blažu Debevcu (Radenska) koji je osvojio 8 bodova.

VP2