Poštovani članovi,

nakon izlaska Rekreativnog pravilnika krajem prošle godine, utrke rekreativnog karaktera su napokon dovedene pod jednake uvjete za njihovu organizaciju i propise kojih se organizatori tih utrka moraju pridržavati. Time je uveden red u taj dio natjecanja, i osjeća se generalni pomak nabolje u organizaciji i posjećenosti tih utrka.

Za primjetiti je da se klubovi pridržavaju spomenutog pravilnika, međutim javlja se problem dijela organizatora koji se ogluše ili nisu upoznati s Rekreativnim pravilnikom (obično organizatori biciklističkih priredbi koji nisu u članstvu HBS-a), te ne prijavljuju svoje priredbe u kalendar HBS-a.

Svi klubovi trebali bi biti svjesni da njihovi vozači koji nastupaju na utrkama koje nisu prijavljene u kalendar HBS-a, time krše Rekreativni pravilnik HBS-a i UCI-ja.

 

Izvadak iz Pravilnika:

“Natjecatelj s licencom HBS-a koji nastupi na rekreativnom natjecanju koje nije prijavljeno HBS-u kaznit će se po pravilima UCI-ja (članci 1.2.019 – 1.2.021 UCI Pravilnika): predviđena kazna je jednomjesečna suspenzija i novčana kazna u iznosu od 50 do 100 CHF. ”

Isječak iz UCI pravilnika za navedenu situaciju:

“1.2.019 No licence holder may participate in an event that has not been included on a national,

continental or world calendar or that has not been recognised by a national federation,

a continental confederation or the UCI.”

Ukoliko bi se svi pridržavali navedenih pravila, i ostali organizatori neprijavljenih priredbi morali bi svoje događaje prijaviti u kalendar, te ovim putem apeliramo da ne sudjelujete na utrkama koje nisu prijavljene u kalendar HBS-a.