Rezultati na svjetskom prvenstvu u Češkoj potvrdili su napredak MTB reprezentacije. Za reprezentaciju su nastupili Ema Filipović (u-19- ž), Marko Vujević i Josip Meštrić (U-19- m) te Matija Meštrić i Alen Tomašev (U-23- m).
Ema Filipović bilježi prvi hrvatski nastup na Svjetskom prvenstvu u ženskoj juniorskoj kategoriji, te ostvaruje 45. mjesto od 46 natjecateljica. Izuzetno je dobro što smo nastupili sa ženskom predstavnicom, te tako otvorili prostor ženskom MTB-u koji bilježi sve više i više dobrih natjecateljica.
U rezultatskom smislu ne možemo biti zadovoljni, ali uz kvalitetan plan rada ženskog MTB-a možemo ostvariti odgovarajući pomak.
U muškoj juniorskoj konkurenciji Marko i Josip (prva godina U-19) su pokazali da se mogu voziti s najboljim juniorima svijeta. Markovo 73. mjesto od 99. natjecatelja i odlična Josipova vožnja do tehničkih problema (puknuti lanac) svakako su garancijada MTB u Hrvatskoj ima dobru budućnost.
U juniorskoj konkurenciji rezultatom moramo biti jako zadovoljni jer je startna pozicija (starta se prema UCI- bodovima) uvelike utjecala na konačni rezultat.
Matija Meštrić i Alen Tomašev su ostvarili 87. odnosno 89. mjesto do 103. natjecatelja u konkurenciji
U-23. Da nije bilo tehničkih problema kod Matije (zadnja guma) svakako bi rezultat bio i još bolji.
U konačnici možemo zaključiti da su MTB vozači skrenuli pozornost na sebe, te da se mogu natjecati sa najboljima na svijetu. Uz kvalitetan plan i program rada MTB reprezentacije ova generacija može ostvariti značajniji međunarodni rezultatski iskorak.
Matija meštrić (1) Marko Vujević Josip Meštrić (1) Ema Filipović (1)Reprezentacija