Juniorska reprezentacija Hrvatske nastupila je prošlog četvrtka na 65. izdanju utrke COPPA MONTES. Reprezentacija je bila u sljedećem sastavu: Matija Lojen (Bk Zagreb), Bruno Paškalin (Bk Fortica), Duje Peričić i Oliver Gojković (Bk Zadar). Naša dva najbolja vozača Carlo Jurišević i Fran Miholjević nastupili su za svoje klubove.

Startalo je više od 140 juniora iz 5 različitih zemalja. Staza je bila teška kao i u prethodnim izdanjima: prvi dio gotovo ravan sa velikim brojem prolaznih ciljeva, njih desetak, što nam je u prvih 60km donijelo prosječnu brzinu od 44km/h. Drugi dio utrke obilježila su 3 brda na kojima je napravljena selekcija.

Nažalost dvojac iz Bk Zadra morao je odustati nakon 60-ak kilometara zbog padova. U istom padu zapeo je i Matija, ali se uspio izvući bez posljedica. Dok su Fran i Carlo napadali brdske ciljeve, Bruno i Matija su vozili više nego dobro te su brda prošli malo iza prve grupe.
Na cilj su došli u vrhu druge grupe kao 35. (Bruno) i 38. (Matija). Fran i Carlo su radili za svoje šprintere te na kraju završili u top 20.

Kao trener jako sam zadovoljan pristupom i borbenošću naših vozača. Za 7 dana startamo na jednoj od najjačih utrka na svijetu za juniore, Utrci Mira u Češkoj. To će biti pravi izazov za naše najbolje juniore.

Trener pri HBS-u
Ante Radić