27.6.2018. naši reprezentativci do 23 godine David Jabuka i Maja Perinović nastupili su na Mediteranskim igrama u Tarragoni.
Prvi je na redu bio David koji je u konkurenciji 70 vozača zauzeo vrlo dobro 29.mjesto. Na stazi dugoj 150 kilometara prepunoj  teških uspona i zahtjevnih supusteva te bez imalo ravnih dijelova David se dobro snašao. Zbog nedostatka ekipe izostao je bolji plasman. Jednostavno nije pogodio prave bjegove te se odvojilo nekoliko vozača s kojima se s obzirom na snagu David sigurno može nositi. Teška staza na temperaturi od 34°C bila je pravi test za našega vozača. Pohvalio bi njihov trud i borbenost, a za bolji rezultat falilo je malo sreće. Unatoč tomu, ovo je zasigurno jedno veliko iskustvo i korak naprijed za Davida.

Sat vremena nakon Davidove na red je došla ženska seniorska utrka. Nakon što smo vidjeli startnu listu i profil staze bilo nam je jasno da ne mozemo računati na neki  dobar rezultat već da je glavni cilj zavrsiti utrku. Cilj je bio što dulje zadržati kontakt s glavnom grupom kako bi zaostatak na kraju bio što manji. Startalo je samo 29 vozačica od kojih su većina bile iskusne profesionalke. Utrka je bila duga 90 kilimetara s nekoliko zahtjevnih uspona među kojima se posebno isticao prvi uspon koji je i prelomio utrku. Taj se uspon penjao od samog starta sa 10m nmv na 1000m nmv te je trajao gotovo 30km.
Kako je uspon odmicao grupa je postajala sve manja. 10-ak cura pustilo je jako brzo. Naša se Maja drzala do 22. kilometra nakon kojega je nažalost ostala sama. Trenutno je nedovoljno jaka za izdržati ritam iskusnih profesionalki, a snažnija od ostalih. Srećom, nakon što je 30km vozila sama, ulovila je dvije vozačice te zajedno s njima vozila do cilja. Na kraju je završila na 17.mjestu, ali joj je zaostatak bio veci od 8%, koliko UCI-jev pravilnik dozvoljava na jednodnevnim utrkama.
Izmučila se do krajnjih granica i dala sve od sebe. Trebat će dosta  vremena, treninga i utrka da se napravi rezultat u seniorkama, no s njenom upornošću i predanošću ne sumnjam da će taj rezultat doći.