Austrijski Ottenschlag prošli je vikend bio domaćin XCO kup utrke UCI ranga za juniore.
Hrvatsku reprezentaciju predstavljali su kadetkinja Larisa Bošnjak te juniori Anthony Bilić i Marko Vujević. Na poziv se nije mogla odazvati Jana Filipović jer je  taj tjedan sudjelovala na EP mladih, Luka Okmažić zbog drugih planova i Josip Meštrić koji je prebolio blagu upalu pluća.
Najbolji rezultat ostvario je Marko s odličnim trećim mjestom u konkurenciji 13 juniora. Za pobjednikom Čehom Berdnikom kasnio je 1:16. Prema Markovim riječima, staza nije bila zahtjevna iako je dan prije padala kiša. Dugim i tehnički nezahtjevnim usponima slijedili su spustevi puni zavoja, korijenja i kamenja. U prvom krugu zapeo je u padu iza vodećih i pao na posljednje mjesto, no kroz utrku je iskoristio svoju snagu na usponima te se probio do postolja i 16 bodova.
U svom prvom nastupu za reprezentaciju Anthony je imao manje sreće pa se nakon pada i ozljede nije uspio vratiti u utrku kako je želio, u čemu nije tražio opravdanja za malo slabiji rezultat od očekivanog. Pripisao ga je lošem danu i osjećaju u nogama, te nije bio zadovoljan nastupom. Na kraju je ipak došao do 10. mjesta i 2 boda.
Kadetkinja Larisa vodila je borbu s Austrijankom Hametner za pobjedu do samog kraja, ali joj je na 54 minute pobjegla svega pola minute, te se morala zadovoljiti drugim mjestom.