Nastupom u Italiji (Nalles) na utrci iz Internazionali d’Italia Seriesa, mtb reprezentacija je u nedjelju odradila drugu jaku utrku iz godišnjeg plana. Ovoga puta većina konkurencije došla je iz zemlje domaćina, tako da su naši reprezentativci odmjerili snage s natjecateljima koje rijetko susreću.Pod vodstvom trenera pri HBS-u Ante Radića, nastupila je juniorka Karmen Škiljić te kadeti Fran Bošnjak i Ivan Okmažić. Nažalost, juniorka Larisa Bošnjak morala je otkazati nastup zbog zdrastvenih problema. Želimo joj brzi i potpuni oporavak. Pozvana je i kadetkinja Anja Nadu koja i ove godine pokazuje odličnu formu, no u privatnom razgovoru s roditeljima obaviješten sam da je u dogovoru s klubom odluka ne nastupiti na utrci. Klub se nije službeno izjasnio o razlozima odbijanja nastupa.
Prema izjavama natjecatelja, staza je tehnički bila vrlo zahtjevna s dugim i strmim usponima i spustovima. Iako im inače takvi uvjeti odgovaraju, bilo je vrlo malo mjesta za preticanje jer su većinom bili singlovi i to vrlo blizu starta. K tome je konkurencija vrlo jaka i nema mjesta za greške. Kadeti su bili podijeljeni po godištima u dvije odvojene utrke s po više od 60 natjecatelja.
Po Franovim riječima, imao je malo slabiji start te tako izgubio mogućnost za dobru poziciju prije singla. Do kraja utrke prestignuo je većinu no agresivnost suparnika i uska staza zaustavili su ga na 11. mjestu (od 59) sa zaostatkom 2:19. Čak devetoro natjecatelja bilo je unutar minute.

Ivan se dobrim startom probio naprijed iz zadnjih redova, te se odličnom vožnjom dodatno probio na 13. mjesto od 75 uvrštenih sa zaostatkom 2:58. Unutar jedne minute natiskalo se sedam natjecatelja, što dovoljno govori o kvaliteti vozača. I on sam bio je zadovoljan nastupom.
Karmen je imala malo više prostora nakon starta jer su juniorke vozile drugačiji uvodni krug od kadeta. Nakon umjerenog starta najjače su se odvojile na vrhu uspona, dok je Karmen u svom jakom ritmu držala sredinu poretka. Uz tehnički sigurnu vožnju završila je kao 13. (od 26), 9:43 (19,4 %) iza pobjednice Mitterwallner.
Sljedeći nastup reprezentacija ima 25. svibnja u Češkoj Republici (Nove Mesto). Kriterij za odabir kandidata bit će utrke kupa zaključno s XCO Vodice, kao i dosadašnji nastupi u reprezentaciji.


Sljedeći nastup reprezentacija ima 25. svibnja u Češkoj Republici (Nove Mesto). Kriterij za odabir kandidata bit će utrke kupa zaključno s XCO Vodice, kao i dosadašnji nastupi u reprezentaciji.

Rezultati