Od srijede do nedjelje su u Rapcu održane treće uzastopne pripreme hrvatske mtb reprezentacije. Tradicionalno smo ugošćeni u hotelu Valamar Sanfior 4* s vrhunskim smještajem i gastronomskom ponudom.

Svi prisutni kandidati ove su godine prešli u jaču kategoriju (juniorska, U23 i elite) tako da su proporcionalno i treninzi bili dulji i intenzivniji u odnosu na prošlu godinu. Ujutro se odrađivao intenzitet na usponima i tehnika na spustovima, većinom po zahtjevnim ali uređenim stazama bike centra Rabac i Labinštine. Ovisno o spolu i sposobnostima, trening je trajao između 3 i 4 sata s 1500 do 2000 m penjanja. Popodnevni lakši i kraći treninzi u bike parku služili su opuštanju i regeneraciji.
Treninge su vodili i s kandidatima odrađivali Andrea Kiršić, kondicijska trenerica i Pavao Roset, izbornik.

U subotu popodne Andrea je održala radionicu na temu mentalne simulacije, bitnog dijela uspjeha vrhunskih sportaša. Kandidati su aktivno sudjelovali u izmjeni iskustava s velikih natjecanja, i nalazili rješenja za poboljšanje psihološke pripreme za utrku i treninge.

Nedjeljni je trening zbog kiše održan u teretani, s naglaskom na učenju novih vježbi i pravilnom izvođenju. Također se zasluženo opustilo u hotelskom bazenu i sauni.

Pohvaljujemo Karmen, Larisu, Matiju, Stjepana, Frana i Ivana za zalaganje i posvećenost treningu. Prema viđenom smo sigurni u još jednu uspješnu sezonu na velikim natjecanjima (Europsko i Svjetsko prvenstvo, UCI junior serija, HC i C1 utrke). Također se nadamo da će se pridružiti još mladih natjecateljica i natjecatelja, čime bi stvorili vrlo kvalitetnu i jaku mtb reprezentaciju.