Austrijska Obertraun Bike Arena prošli je vikend bila mjesto održavanja XCO utrke Hors kategorije (HC), a kandidat je za Svjetski kup.
Hrvatska reprezentacija nastupila je s juniorima Josipom Meštrićem i Markom Vujevićem te  Filipom Turkom u elite kategoriji. Zbog ozljede nije mogla sudjelovati Ania Žufić, a zbog školskih obaveza Ema Filipović.
Već na pregledu staze u subotu poslijepodne bilo je jasno da će na utrci biti potrebna maksimalna koncentracija na skoro svim dijelovima. Strmi usponi po tvrdoj šljunčanoj podlozi prethodili su tehnički zahtjevnim spustevima sa skokovima, umjetnim kamenim dionicama i skliskim korijenjem. Staza konstantno vijuga kroz šumu i razbija ritam pa je bilo potrebno prenijeti brzinu kroz bezbroj zavoja i pogoditi pravu liniju. S jednog se mjesta moglo pratiti natjecatelje nekoliko puta po krugu.
Odaziv natjecatelja bio je nešto slabiji od očekivanog zbog istodobnih jakih natjecanja u okolici te predstojećeg Svjetskog kupa, no konkurencija je svejedno bila jaka.
Utrku juniora najbolje je odradio Marko Vujević zaostavši  5:55 (8,5 %) za pobjednikom Švicarcem Gabrielom (1:09:30). Nakon odličnog starta držao se u grupi četiri vozača koji su se borili za plasman u prvih 10 što bi donijelo bodove. Iako je sve krugove držao vremenski unutar par sekundi, završio je 11. od 21 uvrštenog natjecatelja.
Josip Meštrić također je startao odlično i probio se među vodeće no na prvom strmom usponu u gužvi je morao sići s bicikla i otrčati do vrha pri čemu je izgubio dosta pozicija. Nije se predao i sve bržim krugovima prema kraju utrke popravio plasman na ukupno 15. mjesto sa zaostatkom 8:24 (12 %).
Na ovako tehnički zahtjevnim spustevima obojica imaju prostora za poboljšanje od barem 15 do 20 sekundi po krugu. Na usponima su bili vrlo blizu najboljima ali na spustu gube dragocjene sekunde.
Posljednju utrka dana imala je Elite kategorija uz idealne uvjete. Najzvučnije ime bio je Thomas Litscher, trenutno 26. na UCI elite bodovnoj ljestvici koji je i pobjedio.
Filip Turk nakon uvodnog je kruga bio u sredini poretka i odlično se držao s jakom konkurencijom. Nakon toga se uz konstantna vremena po krugovima borio za pozicije  unutar prvih petnaest te završio kao 15. od 20 uvrštenih sa zaostatkom 11:39 (12,5 %), čime je zaradio 12 UCI bodova.. Po vlastitom priznanju, ovakva konkurencija izvukla je maksimum iz njega.

Od ostalih klupskih rezultata valja istaknuti šesto mjesto (od 29) Ivana Okmažića u kategoriji do 15, dok je Stjepan Hunjak bio 15. a Luka Okmažić 22. od 37 u kadetskoj kategoriji.