U Statteggu (Graz) se 6. svibnja održalo natjecanje Grazer bike-opening na kojem je nastupila reprezentacija u sastavu: Anja Nadu i Dante Rosanda do 15 godina te Karmen Škiljić, Stjepan Hunjak i Mirko Budimlić do 17 godina. Na poziv se zbog obaveza i drugih planova nisu mogli odazvati Jana Filipović i Ivan Okmažić. Odabir je napravljen na temelju rezultata prethodnih XCO utrka.

 
Natjecanje se sastoji od poligona s tehničkim dionicama koje se boduju i XCO utrke. Svaki negativni bod nosi 15 odnosno 20 sekundi (U15/U17), te se s tim zaostatkom starta XCO.
Najzapaženiji rezultat u kombinaciji (poligon + XCO) postigao je Stjepan Hunjak s 10. mjestom od 38 uvrštenih. Izvrsno je odradio tehniku sakupivši 23/24 boda te minimalno izgubio na XCO utrci.
Mirko Budimlić je s nešto manje bodova od očekivanog (13/24) bio ukupno 28./38 natjecatelja. Dojam je popravio dobro odvoženom utrkom.
U svom prvom važnijem nastupu Karmen Škiljić sakupila je 8 bodova, te je zaostatak na zahtjevnoj stazi, unatoč dobroj vožnji, bilo teško nadoknaditi. Završila je 15. od 16 uvrštenih.
U kategoriji do 15 godina, Anja Nadu bila je 14. od 26 (tehnika 13/24 bodova). Prvi dio poligona odradila je izvrsno, no uz mali pad koncentracije prema kraju izgubila je inače sigurne bodove. Zahtjevnu trku odvozila je odlično.
Dante Rosanda skupio je 16/24 bodova te se dobrom i sigurnom XCO vožnjom uvrstio u prvu trećinu poretka na 12. mjesto od 35 uvrštenih.
Pohvale Timoteju Kocenu (nastupio je za matični klub) na bez greške odrađenom poligonu što je uspjelo još samo jednom austrijskom natjecatelju, te ukupno 12. mjestu.
Na osnovu ovog nastupa kao i utrka koje će prethoditi EP mladih (14. – 18. 8.) na istoj lokaciji, odabrat će se natjecatelji za sastav reprezentacije.