U Trogiru se od 8. do 12. ožujka na pripremama nalazila sedmeročlana mtb reprezentacija. Smeštaj je osiguran u hotelu Tragos, u staroj gradskoj jezgri, te je i premašio naša očekivanja.
Cilj je bio ustanoviti trenutnu fizičku kondiciju kandidata te odraditi nekoliko kvalitetnih treninga na tehnički što zahtjevnijem terenu.
Uz svesrdnu pomoć Ozrena Cmrečnjaka i Filipa Baraća iz BK Kairos, imali smo idealne uvjete te upoznali staze otoka Čiova i zaleđa. S obzirom na nadolazeće XCO utrke u Premanturi i Vodicama kao i trogirski XCM između, ova vrsta terena se odlično uklopila za prilagodbu.
Zanimanje za naš boravak u Trogiru pokazali su i predstavnici gradskih vlasti te je priređen prijem kod zamjenika gradonačelnika g. Radovana Slade-Šilovića, uz izvješća na lokalnom radiju te portalima. Organiziran je i razgled starog grada pod zaštitom UNESCO-a, uz pratnju vodiča.
Svi kandidati pokazali su maksimalnu angažiranost i želju za učenjem na zahtjevnim treninzima (fizički i tehnički), te se nadamo da će ovo biti poticaj i ostalim klubovima te njihovim članovima za kvalitetan rad te uvrštenje u reprezentaciju.
Posebno pohvaljujemo srčanost Anie i Eme jer su odradile sve kao i muški dio ekipe.
Kandidati su upoznati s okvirnim planom rada kroz sezonu, te očekivanjima od strane Saveza.

Izbornik Pavao Roset