Donosimo i link na Jutarnji list
http://www.jutarnji.hr/hrvat-dobio-jedno-od-najvecih-mogucih-priznanja–ovo-je-vrhunac–kao-da-sudite-finale-lige-prvaka-/1443446/
Prenosimo vijest s Tportala
Bruno Valčić sudi 103. Tour de France
Hrvatski biciklistički sudac Bruno Valčić, koji je već godinama među najcjenjenijim svjetskim sucima, dobio je veliko priznanje Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) koji ga je odredio za glavnog suca najveće svjetske utrke ‘Tour de Francea’ u 2016. godini

Valčić je ove godine bio glavni sudac ‘Vuelta a Espane’ te je na samom početku utrke morao donijeti dvije teške odluke, neutralizirati prvu etapu (momčadski kronometar) zbog neadekvatne podloge, te diskvalificirati jednog od najvećih vozača današnjice, Talijana Vincenza Nibalija zbog pridržavanja za momčadski automobil u drugoj etapi.

Da su Valčićeve odluke bile potpuno ispravne dokaz je i odluka UCI-ja koja mu je povjerila voditi najveću svjetsku biciklističku utrku sljedeće godine.

‘Tour’, koji će se sljedeće godine voziti po 103. put, startat će 2. srpnja u Mont-Saint-Michelu, a završit će 24. srpnja tradicionalnim sprintom na Jelizejskim poljanama u Parizu.

Izvor: Tportal